Budapesti tömegközlekedési widget modul Androidra

Volt már olyan, hogy rohantál a buszhoz, villamoshoz, metróhoz és közben kellett volna használnod a BKK Futár appot? Kinyitod a telefonod, megkeresed az appot, megnyitod, megkeresed a megállót és csak utána látod az indulásokat. Ezt a folyamatot egyszerűsíti le a Budapesti tömegközlekedési widget modul Androidra oly módon, hogy mindig az aktuális pozíciód alapján mutatja a környékbeli megállók járatindulásait, mindezt applikáció megnyitása nélkül, közvetlenül a kezdőképernyőn.

Modul telepítés

Telepítés után az appot nem is kell megnyitni, csak megkeresni a widget modulok közt. Ehhez Android 5-től hosszan kell nyomni a kezdőképernyőre. Ekkor alul megjelenik a Modulok kihelyezésének opciója. A modulok listájában megtalálva ki kell húzni valamelyik kezdőképernyőre és voila. A kihelyezett modult nagyobbra lehet méretezni ha hosszan rányomunk, és a megjelenő kerettel átméretezzük.

Ettől kezdve nem kell appot nyitni, jármű után rohanás közben is lehet követni, hány másodperced van még elérni a járatot.

Az adatok frissítéséhez csak nyomj a frissít gombra. Persze rohanás közben ennek nyomogatása sem volna túl kényelmes, ezért került rá az Élő gomb. Ennek megnyomása után az adatok 5 másodpercenként frissülnek 1 percig. Ha az 1 perc nem volna elegendő, elég mégegyszer megnyomva újabb 1 perc élő frissülést kérni, illetve közben bármikor le is állítható az élő frissülés.

Ha bármi kérdésetek, javaslatotok volna a működésre vonatkozóan, bátran írjatok az info@alertjack.com címre. Még egyszer az app Play Store elérhetősége itt.

IoT everywhere